Scarpaccia
Scarpaccia Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet kabak
- 1 adet patates (tercihen)
- 1-2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz (tercihen zerzevat çeşnisi)
- Karabiber
Harç için;
- Yarım bardak mısır unu
- Yarım bardak un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Sarımsak tozu
- Göz kararı nane yaprağı
- Göz kararı dereotu
- Yarım bardak kadar su (aşırı cıvık olursa un yahut mısır unu ekle)
Üzeri için;
- Galeta unu
Scarpaccia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri ince ince doğradıktan sonra yüksek ateşte mühürleyin ve biraz tuz ,şeker ekleyin.
- Daha da çıtır istiyorsan evvelden sebzelerin suyunu sıkın.
- Kenarda harç gereçlerinin hepsini bir kapta karıştırın.
- Harç çabucak hemen krep kıvamında olacak.
- Pişen zerzevatları sıvı harçla karıştırın.
- Tercihen harca eriyen bir peynir de atılabilir.
- Tepsiye istediğin boyutta ve kalınlıkta yayıp en üstüne çokça galeta unu ekleyin.
- Birazda kızarması için üstünden yağ gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 210 derecede üstü uygunca kızarıncaya kadar pişirin. Son 5- 10 dk derece arttırılabilir.
Scarpaccia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










