Scarpaccia

Scarpaccia Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet kabak
  • 1 adet patates (tercihen)
  • 1-2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz (tercihen zerzevat çeşnisi)
  • Karabiber

Harç için;

  • Yarım bardak mısır unu
  • Yarım bardak un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sarımsak tozu
  • Göz kararı nane yaprağı
  • Göz kararı dereotu
  • Yarım bardak kadar su (aşırı cıvık olursa un yahut mısır unu ekle)

Üzeri için;

  • Galeta unu

Scarpaccia Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri ince ince doğradıktan sonra yüksek ateşte mühürleyin ve biraz tuz ,şeker ekleyin.
  2. Daha da çıtır istiyorsan evvelden sebzelerin suyunu sıkın.
  3. Kenarda harç gereçlerinin hepsini bir kapta karıştırın.
  4. Harç çabucak hemen krep kıvamında olacak.
  5. Pişen zerzevatları sıvı harçla karıştırın.
  6. Tercihen harca eriyen bir peynir de atılabilir.
  7. Tepsiye istediğin boyutta ve kalınlıkta yayıp en üstüne çokça galeta unu ekleyin.
  8. Birazda kızarması için üstünden yağ gezdirin.
  9. Önceden ısıtılmış 210 derecede üstü uygunca kızarıncaya kadar pişirin. Son 5- 10 dk derece arttırılabilir.

Scarpaccia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Kurabiyesi
Anneler Günü Kurabiyesi
Et Makinesinde Çiğ Köfte
Tarçınlı Kurabiye
Tavuklu Ramen
Evdekilerle Makarna
Hdabla | © 2025 |