Sarmısak Kebabı
Sarmısak Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 12 baş taze sarımsak
- 700 gr yarım yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4 adet domates (isteğe bağlı)
- 4 adet biber (isteğe bağlı)
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sarmısak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle taze sarmısaklarımızın üst kabuklarını soyuyoruz ve baş kısmındaki püsküllü olan kısmı alıyoruz.
- Daha sonra alt kısmından ikiye bölüyoruz tuz ve karabiber eklediğimiz kıymamızı sarmısaklarımızın ortasına yerleştiriyoruz hepsini bu halde yapıp fırın tepsimize diziyoruz.
- Salçalı sosumuzu hazırlıyoruz ve tepsiye döküyoruz üzerine domates ve biberlerimizi koyuyoruz daha sonra yağlı kağıdı ıslatıp, tepsimizin üzerine kapatıyoruz fırında pişerken üzeri yanmasın diye.
- 200 derecede ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz piştiğini anlamak için çatal la batırıp bakabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:Bu kebabımız aslında kayısı ve sarımsakla birlikte yapılıyor domates ve biber isteğe nazaran konuluyor biz bu tanımda seviyoruz yemesini sizinlede bunu paylaşmak istedim 🙂
Sarmısak Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















