Sarmısak Kebabı

Sarmısak Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 baş taze sarımsak
  • 700 gr yarım yağlı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet domates (isteğe bağlı)
  • 4 adet biber (isteğe bağlı)

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sarmısak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle taze sarmısaklarımızın üst kabuklarını soyuyoruz ve baş kısmındaki püsküllü olan kısmı alıyoruz.
  2. Daha sonra alt kısmından ikiye bölüyoruz tuz ve karabiber eklediğimiz kıymamızı sarmısaklarımızın ortasına yerleştiriyoruz hepsini bu halde yapıp fırın tepsimize diziyoruz.
  3. Salçalı sosumuzu hazırlıyoruz ve tepsiye döküyoruz üzerine domates ve biberlerimizi koyuyoruz daha sonra yağlı kağıdı ıslatıp, tepsimizin üzerine kapatıyoruz fırında pişerken üzeri yanmasın diye.
  4. 200 derecede ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz piştiğini anlamak için çatal la batırıp bakabilirsiniz. Afiyet olsun.

Not:Bu kebabımız aslında kayısı ve sarımsakla birlikte yapılıyor domates ve biber isteğe nazaran konuluyor biz bu tanımda seviyoruz yemesini sizinlede bunu paylaşmak istedim 🙂

Sarmısak Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Kavurma (Lokum Gibi)
Ek Gıda Sebze Yemeği
Gaziantep Usulü İçli Köfte
Gaziantep Kabak Kavurma
Kol Böreği / Peynirli Börek
Susamlı Sarımsaklı Meze
Hdabla | © 2025 |