Sarımsaklı Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği

Sarımsaklı Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 subardağı haşlanmış kuru börülce
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 6-7 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz tozşeker toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sarımsaklı Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım bir dk kavuralım sarımsakları soyalım diş olarak koyalım, havucu soyalım küçük küp doğrayalım tencereye ekleyelim bir dk daha kavuralım salçaları ek edip karıştıralım.
- Sonra sıcak suyunu verelim tuz baharatı serpip karıştıralım fokurdayınca haşlanmış börülceyi ekleyip karıştıralım, tekrar fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun. Yanında turşu ve acı biber ile çok hoş oluyor.
Not:kuru börülceyi akşamdan ıslayalım sonraki sabah haşlayalım kaynarken üzerindeki köpükleri alalım haşlanınca suyunu süzelim.
Sarımsaklı Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
