Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek

Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • 4-5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 10-15 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 kısım maydanoz
  • Tuz

Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, şeker, tuz ve maya karıştırılır.
  2. Süt, yoğurt, zeytinyağı, ince rendelenmiş sarımsak ve kekik de ek edilerek düzgünce karıştırılır.
  3. Unu eleyerek ilave edilir ve düzgünce yoğrulur. Ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekir.
  4. Hamurun üzerleri örtülür ve bir saat kadar mayalandırılır.
  5. Mayalanan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır. Elimizle bastırarak hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
  6. Uygun bir kaseye kalan sarımsaklar rendenin ince tarafı ile rendelenir.
  7. Zeytinyağ, pul biber, kekik ve tuz ek edililerek karıştırılır.
  8. Zeytinyağlı sosumuzu ekmeğin her yerine gelecek formda dağıtılır.
  9. Sosun hamurun içine de işlemesi için parmak ucu ile biraz bastırılır.
  10. Üzerine ince ince doğradığımız maydanoz serpilir.
  11. Tekrar mayalanması için biraz daha bekletilir.
  12. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar denetimli pişirilir.
  13. İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Browni Kurabiye
Sakallı Poğaça
Evde Nefis Tavuklu Sezar Salata! Lezzet Garantili
Sebzeli Pirinç Çorbası
Elmas Kurabiye
Gobit Ekmeği
Hdabla | © 2025 |