Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt)

Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 30 diş sarımsak
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker

Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk suyu ocağa alınır.
  2. Isınan tavuk suyuna sirke, sarımsak, tuz ve şeker ilave edilir.
  3. Tavada tereyağı yakılır.
  4. Kaynayan tavuk suyuna ek edilir.
  5. Kaynayan suya pirinç eklenir ve pilav kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  6. Yaklaşık 15 dakika sonra suyunu çeken pilav 20 dakika kadar dinlendirilir. Afiyet olsun😊.

Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Domates Soslu Köfte
Mısır Ekmeği
Yağ Çekmeyen Kahvaltılık Pişi
Etli Taze Fasulye
İkramlık Kurabiyelerim
Katıklı Çorba
Hdabla | © 2025 |