Sarımsaklı Pide

Sarımsaklı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Göz kararı tuz
  • 80 ml ılık süt
  • Çeyrek yaş maya

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 küçük kase kaşar peynir

Fırından çıkınca üzerine sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sarımsaklı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık sütümüzü oda ısısında erimiş tereyağı ve mayayı yoğurma kabına alıp homejen kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra yumurtayı, şeker, tuz ve yavaş yavaş un ek edelim. Un markaya nazaran farklılık gösterebilir ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olması lazım.
  3. Hazır olan hamuru yağlı kağıt serilmiş tepside elimizde bir parmak kalınlığında açalım ve üzerine poşet örtüp yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
  4. Daha sonra bıçak yahut farklı bir aletle biçim verelim.
  5. Sarımsağı rendeleyelim oda ısısında yumuşamış tereyağı, mayonezi, kekik ve ince kıyılmış maydanoza tuz ek edip hamurun üzerine sürelim.
  6. Ben kaşar peynir için rendelenmiş pide peyniri kullandım. İsteğe bağlı peynir kullanabilirsiniz.
  7. 170 derece fırında alt üstü kızarana kadar denetimli halde pişirelim.
  8. Pişen pidemize sıcakken bir fırça yardımıyla zeytin yağı sürelim, isteğe bağlı afiyet olsun.

Sarımsaklı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağında Kızarmış Enfes Tavuk Köfteleri (Kremalı Parmesanlı Makarna Eşliğinde)
Borcamda Elmalı Cevizli Turta
Soğanlı Kabak Mücver Bebeklere
Starbucks Carrot Cake
Tonbalık Salatası
Katmer
Hdabla | © 2025 |