Sarımsaklı Köfte

Sarımsaklı Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur (köftelik)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, kimyon, kararbiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)

Sosu için:

  • 1 baş sarımsak
  • 3 domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım limon suyu

Sarımsaklı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru geniş bir kaba al, üzerine irmiği ekle. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu gezdir, kapağını kapat ve 10 dakika dinlendir.
  2. Şişen bulgura salçalar, baharatlar ve unu ekle. Elini orta ara ıslatarak yoğur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  3. Hamurdan fındık büyüklüğünde kesimler al, yuvarlayıp ortasına yavaşça bastırarak küçük çukur aç.
  4. Kaynar suya biraz tuz ekleyip köfteleri at. Yüzeye çıkınca 2-3 dakika daha kaynatıp süz.
  5. Sarımsakları döv, domateslerle birlikte zeytinyağında yavaşça çevir. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavur. Baharatları ekle, sıcak suyu ve limon suyunu ek et.
  6. Köfteleri sosun içine al, kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişir. Üzerine maydanoz serpip sıcak servis et. 🍋🌿.

Sarımsaklı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Kebabı
Şeftalili Kek
Künefe
Elmalı Kurabiye
Orman Meyveli Tart Kek
Kolay Poğaça
Hdabla | © 2025 |