Sarımsaklı Köfte
Sarımsaklı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur (köftelik)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, kimyon, kararbiber
- 1,5 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
Sosu için:
- 1 baş sarımsak
- 3 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım limon suyu
Sarımsaklı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru geniş bir kaba al, üzerine irmiği ekle. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu gezdir, kapağını kapat ve 10 dakika dinlendir.
- Şişen bulgura salçalar, baharatlar ve unu ekle. Elini orta ara ıslatarak yoğur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurdan fındık büyüklüğünde kesimler al, yuvarlayıp ortasına yavaşça bastırarak küçük çukur aç.
- Kaynar suya biraz tuz ekleyip köfteleri at. Yüzeye çıkınca 2-3 dakika daha kaynatıp süz.
- Sarımsakları döv, domateslerle birlikte zeytinyağında yavaşça çevir. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavur. Baharatları ekle, sıcak suyu ve limon suyunu ek et.
- Köfteleri sosun içine al, kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişir. Üzerine maydanoz serpip sıcak servis et. 🍋🌿.
Sarımsaklı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








