Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru:

  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 3 çay bardağı ılık su
  • 1.5 çay bardağı siyez unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 – 5.5 çay bardağı un

Üzerine:

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 4 büyük sarımsak
  • 1 avuç maydanoz/dereotu

Üzerine sürmek için:

  • Süt

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya ılık suda eritilir.
  2. Siyez unu ek edilir.
  3. Akabinde tuz ve un ek edilerek hamur toparlanır ve üzerine nemli bez örtülerek 40 dakika mayalandırılır.
  4. Mayalanan hamur 30×30 çapında açılarak üzerine rendelenmiş sarımsak, küçük doğranmış maydanozlu tereyağ karışımı sürülür.
  5. Hamur rulo yapılır ve tekrar 10 dakika dinlendirilir.
  6. Dinlenen hamur tam ortadan ikiye kesilir ve kesik kısım üst gelecek biçimde kıvrılır ve tekrar 10 dakika daha dinlendirilir.
  7. Üzerine süt sürülerek evvelce ısıtılmış 225 dereceli fırının orta kısmında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Helvası
Chocolate Cookie
Meşhur Rize Enişte Lokumu
Çok Harika Taze Fasulye Tarifi (Yoğurtlu)
Kruvasan
Tandırda Balık
Hdabla | © 2025 |