Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram un
  • 1 paket yas maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 50 gr zeytinyağı
  • 300 gr ılık su

İç harcı için;

  • 200 gram tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 6-7 sap taze reyhan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım soğan

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzun bütün gereçlerini bir kaba alıp düzgünce yoğuruyoruz akabinde 45 dakika hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. İç harcımızın yeşilliklerine ve soğanını sarımsağını rondaya koyup küçültüyoruz akabinde oda ısısındaki yumuşak tereyağımızıda yeşilliklere bir kaba alıp bütün iç harç materyallerini karıştırıyoruz.
  3. Hamurumuzu büyük açıyoruz dörtgen formunda iç harcını hamurumuzun her yerine bir spatula yardımı ile sürüyoruz ve hamurumuzu dört parmak kalınlığında şeritlere bölüyoruz ve her şeridi yelpaze halinde katlayıp dik dörtgen kek kalıbına koyuyoruz.
  4. 180 derece fırında alt üst 40 dakika pişiriyoruz.

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Dızmana Tarifi
Risottodan Daha Lezzetli Tavuklu, Mantarlı, Kimyonlu Pirinç Pilavı (Videolu)
Mannele Tarifi (Brioche Adamlar)
Çıtır Çıtır Kornişon Turşu
Çilekli Sütlü Tatlı
Türlü
Hdabla | © 2025 |