Sarımsaklı Deniz Tarağı

Sarımsaklı Deniz Tarağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram deniz tarağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım soğan
  • Yarım kapya biber
  • 5 gram tuz
  • 5 gram karabiber
  • 1 adet limon

Sarımsaklı Deniz Tarağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Deniz tarağı nemi emmesi için kağıt havlu üzerine bırakın. Akabinde orta yüksek ateşte yağda tavayı kızdırın deniz tarağını üzerine tuz ek et iki tarafı da eşit formda karamelize edilmiş halde tavaya tereyağı ekleyin ve iki tarafı eşit kızartın.
  2. Isıyı orta düzeye düşürün, zerzevatları ekleyin ve sarımsak kahverengi olana kadar sote edin.
  3. Deniz tarağını tavaya tekrar koyun, istediğiniz ısıda pişene kadar tereyağı ile sotelemeye devam edin.
  4. Ardından tereyağı, limon suyu ve maydanozu ekleyip karıştırıp altını kapatıp servis edin.

Sarımsaklı Deniz Tarağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle
Tavuk Tandır ( Lokum Gibi Dağılan)
Susamlı Kurabiye
Kayısı Soslu Cheesecake
Kremalı Mantar Çorbası (Crème De Champignons)
Kabsa
Hdabla | © 2025 |