Sarımsak Turşusu

Sarımsak Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo sarımsak
  • Her bir kavanoz için 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve iri tuz
  • Her bir kavanoz için yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Üzerini geçecek kadar arıtma suyu

Kavanoz ölçüsü 330 ml

4 adet kavanoz ve yeni kapak

Sarımsak Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsakları suda bekletip soyalım ve yıkayalım.
  2. Kavanozlara aktaralım.
  3. Her bir kavanoza limon ve kaya tuzunu koyalım.
  4. Üzerine farklı başka üzüm sirkesini koyalım ve üzerini geçecek kadar suyunu ek edelim.
  5. Hafif sallayıp havasını alalım sıkıca kavanozların kapaklarını kapatalım.
  6. Ters düz yapıp güneş görmeyen bir yerde 10-15 gün bekletip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sarımsak Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yiyenin Tek Kasede Duramayacağı Fırında Sütlaç
Spoonfull
Dehudiyet Yemeği
Kolay Bayatlamayan Mükemmel Rulo Pasta
Yıldız Kurabiye (Bisküvi Formunda)
Yumurta Salatası (Baharatlı) / Egg Salad (Spicy)
Hdabla | © 2025 |