Sarımsak Soslu Mantar

Sarımsak Soslu Mantar Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram küçük mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sarmısaklı sos için;

  • 200 gram creme fraiche (süzme yoğurt da olur)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 damla limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı kadar ince kıyılmış frenk soğanı yahut maydanoz

Sarımsak Soslu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sos için gerekli bütün gereçleri karıştırıp buzdolabına kaldırın.
  2. Mantarları temizleyin ve mantar sapının alt ucunu biraz kesin. Soğanı soyup yarım ay biçiminde ince ince kesin. Maydanozu da ince ince doğrayın.
  3. Tavaya zeytinyağını ekleyip mantarları yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin. Tereyağı, soğan ve sarımsağı da ek edip orta ateşte 5 dakika daha soteleyin.
  4. Mantarlara tuz, karabiber, kırmızı biber ve maydanozu ekleyip karıştırın. Sıcak sıcak üzerine sarmısaklı sostan ek edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️

Sarımsak Soslu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Patates Topları Tarifi
Tepsi Köftesi
3 Malzemeyle Şekersiz Dondurma
Evde Adım Adım Venom Pastası Yapımı (Videolu)
Kabaklı Cacık
Supangle (Pastane Usulü )
Hdabla | © 2025 |