Sarımsak Soslu Mantar

Sarımsak Soslu Mantar Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram küçük mantar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sarmısaklı sos için;
- 200 gram creme fraiche (süzme yoğurt da olur)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı kadar ince kıyılmış frenk soğanı yahut maydanoz
Sarımsak Soslu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sos için gerekli bütün gereçleri karıştırıp buzdolabına kaldırın.
- Mantarları temizleyin ve mantar sapının alt ucunu biraz kesin. Soğanı soyup yarım ay biçiminde ince ince kesin. Maydanozu da ince ince doğrayın.
- Tavaya zeytinyağını ekleyip mantarları yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin. Tereyağı, soğan ve sarımsağı da ek edip orta ateşte 5 dakika daha soteleyin.
- Mantarlara tuz, karabiber, kırmızı biber ve maydanozu ekleyip karıştırın. Sıcak sıcak üzerine sarmısaklı sostan ek edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️
Sarımsak Soslu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












