Sarımsak Püresi

Sarımsak Püresi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz isteğe nazaran arttırılabilir

Buzluk için yapacaksanız minik buz kalıpları

Yok hem sosluk olsun diyorsanız da saklama kabı ya da kavanoz

Sarımsak Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sarımsaklarımızı temizliyoruz ben bir gece evvelce daima suya koyarım yeterlice temizliyoruz.
  2. Akşamdan soğuk suya koyuyoruz.
  3. Sabah olduğunda teker teker etraflarını temizliyoruz.
  4. Tamamen temizlenmiş sarımsaklarımızı blendera koyuyoruz.
  5. Üzerine tuz ekleyip çalıştırıyoruz şayet tuz eklemezseniz çok çabuk bozulur.
  6. Ben püre üzere yaptım yemeklere katması kolay olsun diye isteyen biraz daha canlı bırakabilir.
  7. Ben bir kısmını saklama kabına öbür bir kısmını ise buzdolabı poşetine koydum buzdolabı poşetine koyacaksanız evvel hepsini koyup sonra elinizle ortalarını açıp küp küp hale getirmeniz gerekiyor yoksa birbirine yapışır.
  8. Buzdolabına koyduğunuz sarımsağı zencefilli ballı farklı soslar haline de getirebilirsiniz azar azar yemeklerinize katabilirsiniz afiyet olsun.

Sarımsak Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erişte (Kesme Makarna)
Otlu Diyet Yulaf Poğaça
Mide Şişirmeyen Menü Tabağı
Karalahana Dible
Hindistan Cevizli Kurabiye (Videolu)
İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |