Sarımsak Mezesi
Sarımsak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 20-25 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı beyaz susam
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
Sarımsak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle güvecinize nazaran materyalleri eksiltebilir ya da çoğaltabilirsiniz arkadaşlar. Sarımsakları güvece alalım üzerine geçecek kadar sıvı yağ ekleyelim, beyaz susamı ekleyelim ve karıştıralım.
- Ardından 180 derecelik fırına sürelim. Üzeri hafif kızarana kadar pişmeye bırakalım.
- O sırada bir tabağa süzme yoğurdu alalım üzerine ince kıyım maydanoz ge biraz tuz ekleyelim ve karıştıralım.
- Fırından çıkarttığımız sıcacık mis kokulu sarımsağı çatal yardımıyla ezelim ve yoğurdun üzerine yayalım. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun😍.
Sarımsak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













