Sarımsak Mezesi

Sarımsak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 20-25 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı beyaz susam
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Sarımsak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle güvecinize nazaran materyalleri eksiltebilir ya da çoğaltabilirsiniz arkadaşlar. Sarımsakları güvece alalım üzerine geçecek kadar sıvı yağ ekleyelim, beyaz susamı ekleyelim ve karıştıralım.
  2. Ardından 180 derecelik fırına sürelim. Üzeri hafif kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  3. O sırada bir tabağa süzme yoğurdu alalım üzerine ince kıyım maydanoz ge biraz tuz ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Fırından çıkarttığımız sıcacık mis kokulu sarımsağı çatal yardımıyla ezelim ve yoğurdun üzerine yayalım. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun😍.

Sarımsak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

+6 Ay Bebek Ek Gıda
Yaz Sıcağına Birebir Ev Yapımı Dondurma Tarifi (Videolu)
Yaz Keki (Şeftali’li)
Ailecek İçilebilen Sütlü Brokoli Çorbası (Ben Bebeğim İçin Yaptım)
10 Adet Pamuk Poğaça
Kedi Dili Pasta
Hdabla | © 2025 |