Sarı Üzümlü Zerdeli Sütlaç
Sarı Üzümlü Zerdeli Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 Türk kahve fincanı baldo pirinç
- Yarım kilo süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su ( nişasta eritmek için)
Zerdeli kısmı için:
- 1 Türk kahve fincanı baldo pirinç
- 4 su bardağı su ( pirinç haşlanırkem koyulacak)
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 çay kaşığı dolusu toz zerdeçal
- 1 küçük çay bardağı sarı kuru üzüm
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- 1 çay bardağı su ( nişasta eritmek için)
Üzerine:
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
- Bir ölçü sarı üzüm
- Kuş üzümü
Sarı Üzümlü Zerdeli Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yıkadığımız pirinci koyalım.
- Üzerine 2 su bardağı su koyalım.
- Kısık ateşte düzgünce pişirelim, sonra sütü dökelim karıştıralım şekeri ilave edip karıştıralım.
- Bu biçimde kısık ateşte 10 dk pişirelim.
- Sonra suda erittiğimiz nişasta, yumurta sarısı çırpalım ,tencereye karıştırarak katalım, göz göz olana kadar pişirelim.
- Çok sulu ,çok köyü kıvamda olmasın.
- Vanilya, tereyağı ekleyip karıştıralım orta kıvamda sütlaç elde edelim.
- Kuplara sütlacı koyalım, 10 dk buzdolabında soğusun.
- Diğer tarafta zerde için yıkadığımız pirinci su ile yeterlice kısık ateşte denetim ederek pişirelim.
- Sonra ılık suda 10 dk beklettiğimiz kuru üzümü döküp karıştıralım.
- Şekeri ilave edip karıştıralım.
- Su ile nişasta zerdeçalı eritip karıştıralım.
- Vanilya döküp karıştıralım tekrar orta kıvamda zerde elde edelim.
- Buzdolabında biraz soğuttuğumuz sütlacın üzerine birer kepçe dökelim.
- Üzerine beş dk soğuduktan sonra tarçın serpelim.
- Kısık ateşte kavurduğumuz çam fıstığı serpelim. Kuş üzümü, sarı üzümle süsleyelim. Afiyet olsun.
Sarı Üzümlü Zerdeli Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










