Saray Tatlısı
Saray Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (akınında yarisi içine yarışı üzeri için ayrılır )
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Üzeri için;
- 1 çay bardağı ceviz kırığı (fındık yada hindistan cevizi de olur)
Şerbeti için;
- 3 çay bardağı şeker
- 3,5 çay bardağı su
- 1 dilim limon
Saray Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şeker ,su ve limonu kapağı kapalı orta ateşte 10 dk kaynatalım.
- Hamur için tüm malzemeyi yoğurma kabına alın kulak göğsü kıvamında hamur yapın.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Önce yumurtanın akına sonra cevize bulayıp dikdörtgen borcama dizin .
- 190 derece evvelden ısıtılmış fırında düzgünce kızarana kadar pişirin .
- Benim fırınım yaklaşık 1 saatte pişirdi fırından alın birinci sıcaklığı çıksın soğuk şerbeti dökün.
- Bir gece bekletip servis edin.
Saray Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











