Saray Sarması

Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Taban için;

  • 200 gram kakaolu bisküvi

İçi için;

  • 1 pk kremşanti

Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütün içerisine yağ hariç tüm materyalleri koyup pişirmeye alıyoruz.
  2. Sürekli karıştırarak koyulana kadar pişiriyoruz.
  3. Sonra altını kapatıp tereyağı ekliyoruz.
  4. Rondodan geçirdiğimiz bisküviyi tepsiye bastırarak yayıyoruz.
  5. Üzerine sıcak sosu döküyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Soğuduğunda dolapta dinlendirmeye devam edebiliriz.
  7. Biraz donduktan sonra üzerine kremşantiyi sürüp tekrar dolapta bi kaç saat dinlendiriyoruz.
  8. Daha sonra dilimleyip sararak servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.

Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Mini Bazlama
Limonlu Cheescake
Lahana Sarması
Acem Pilavı (Videolu)
Fırında Üşengeç Pankeki
Sütlü Buğday Çorbası
Hdabla | © 2025 |