Saray Sarması
Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tepeleme un
- 1 su bardağı şeker
- 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Taban için;
- 200 gram kakaolu bisküvi
İçi için;
- 1 pk kremşanti
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütün içerisine yağ hariç tüm materyalleri koyup pişirmeye alıyoruz.
- Sürekli karıştırarak koyulana kadar pişiriyoruz.
- Sonra altını kapatıp tereyağı ekliyoruz.
- Rondodan geçirdiğimiz bisküviyi tepsiye bastırarak yayıyoruz.
- Üzerine sıcak sosu döküyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz.
- Soğuduğunda dolapta dinlendirmeye devam edebiliriz.
- Biraz donduktan sonra üzerine kremşantiyi sürüp tekrar dolapta bi kaç saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra dilimleyip sararak servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






