Saray Sarması
Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için ;
- 1 paket kakaolu bisküvi
Kreması için;
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için ;
- 1 paket kremşanti
- Üzerine istediğiniz meyve yada çerezi serpebilirsinizaslında sade de hoş olur
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kakaolu bisküvileri rondodan geçirip, un ufak olsun .
- Daha sonra tepsinin altına dizelim ve spatula yardımıyla bastırarak yerleştirelim.
- Süt, şeker, un ,kakaoyu karıştırma kabına alalım ,çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
- Daha sonra ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağı ekleyip karıştıralım.
- Muhallebiyi sıcak sıcak şeritler halinde bisküviler üzerine dökelim ve spatula yardımıyla düzeltelim.
- Önce oda ısısında daha sonra da buzdolabında uygunca soğuttuktan sonra bir poşet kremşanti ve bir su bardağı sütü güzelce bir karıştırıp yoğunlaşınca muhallebinin üzerine sürelim .
- İstenilen meyveyi ya da kuruyemişi de üzerine serptikten sonra yarım saat dolapta beklettikten sonra istediğiniz hali verebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun💫.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















