Saray Sarması

Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için ;

  • 1 paket kakaolu bisküvi

Kreması için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için ;

  • 1 paket kremşanti
  • Üzerine istediğiniz meyve yada çerezi serpebilirsinizaslında sade de hoş olur

Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kakaolu bisküvileri rondodan geçirip, un ufak olsun .
  2. Daha sonra tepsinin altına dizelim ve spatula yardımıyla bastırarak yerleştirelim.
  3. Süt, şeker, un ,kakaoyu karıştırma kabına alalım ,çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
  4. Daha sonra ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  5. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağı ekleyip karıştıralım.
  6. Muhallebiyi sıcak sıcak şeritler halinde bisküviler üzerine dökelim ve spatula yardımıyla düzeltelim.
  7. Önce oda ısısında daha sonra da buzdolabında uygunca soğuttuktan sonra bir poşet kremşanti ve bir su bardağı sütü güzelce bir karıştırıp yoğunlaşınca muhallebinin üzerine sürelim .
  8. İstenilen meyveyi ya da kuruyemişi de üzerine serptikten sonra yarım saat dolapta beklettikten sonra istediğiniz hali verebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun💫.

Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Kapya Biberli Erişte
Köz Biber Ve Domates Çorbası
Zeytinyağlı Nefis Lahana Sarması ( Maraş Usulü)
Mozaik Pasta (Buzluk Pastası)
Etsiz Ve Dertsiz Çiğköfte
Kabartma Tozlu Perişan Poğaça
Hdabla | © 2025 |