Saray Sarması

Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 50 gram beyaz pul çikolata
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Arası için;
- Fındık parçaları
Altı için;
- Bebe bisküvisi kırıntıları
Üzeri için;
- Çikolata sosla süsledim
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için tereyağ, vanilin ve beyaz çikolata hariç tüm gereçleri tencereye aldım.
- Koyulaşıp kaynayan muhallebime geri kalan materyalleri ekledim ve altı kapalı eriyene kadar karıştırdım.
- Robottan geçirdiğim bisküvilari borcamın tabanına döktüm.
- Üzerine muhallebiyi döküp 2 saat buzdolabında dinlendirdim.
- Daha sonra üzerine krem şantiyi döktüm ve fındık modüllerini serptim.
- Ben yarım ölçü yaptım küçük kare borcama, yukardaki ölçüler 40 cm lik fırın tepsisi için ülküdür.
- Dilimlediğim tatlımı spatula yardımıyla sarıp servis ettim deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






