Saray Sarması

Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt (5,5 su bardağı)
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 bardak+1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- 80 gram sütlü çikolata ( her markette bulabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti
- 1 bardak süt
Tepsinin altına dökmek için;
- 2 su bardağı hindistan cevizi tozu
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krem şantiyi yapalım. Süt kesinlikle soğuk olmalı krem şantileri süte ekleyin çırpıcı ile uygunca çırpın aksi çevirin düşmüyorsa olmuş demektir. Buzdolabında soğumaya bırakın.
- Bir tencereye margarin ve çikolata hariç bütün gereçleri koyun uygunca çırptıktan sonra ocağa alın karıştırarak göz göz olunca ocağı kapatın.
- İçine margarin, çikolata ve vanilyayı ekleyin. Çikolata ve margarin eriyene kadar karıştırın.
- Hindistan cevizi tozunu tepsiye yayın üzerine sıcak sıcak muhallebiyi dökün, eşit halde yayın.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında soğutalım, tatlımız soğuduktan sonra üzerine krem şanti yi güzelce eşit formda yayın.
- Üzerine istediğiniz üzere süsleyin ve dolapta en az iki saat dinlendirin ne kadar çok beklerse o kadar güzel sonuç alırsınız.
- İki parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin sonra sarın ve servis yapın.
Detaylı tanımı youtube kanalımda kanalıma abone olmak fiyatsızdır.

Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


