Saray Lokumu

Saray Lokumu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağı
Portakal sosu için;
- 3 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Tabanına serpmek için;
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Saray Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakallı saray lokumu için evvel tencereye süt, şeker, un koyup karıştırarak pişirelim.
- Kaynayınca tereyağ vanilya ekleyip kısık ateşte az pişirip ocaktan alalım. Blendırdan geçirelim.
- Fırın tepsisinin hindistan cevizini yayalım muhallebiyi dökelim ve soğuması için bekletelim.
- Diğer tarafta portakallı sosu için. 3 su bardağı portakal suyu ve un, nişasta, şeker birlikte yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Soğumuş muhallebinin üzerine dökelim ve en az 2-3 saat bekletelim. İster rulo yada kareler halinde kesip portakallı kısımlar üst üste gelecek formda koyup servis edebilirsiniz afiyet olsun .
Saray Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





