Saray Lokumu

Saray Lokumu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram tereyağı

Portakal sosu için;

  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Tabanına serpmek için;

  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Saray Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakallı saray lokumu için evvel tencereye süt, şeker, un koyup karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynayınca tereyağ vanilya ekleyip kısık ateşte az pişirip ocaktan alalım. Blendırdan geçirelim.
  3. Fırın tepsisinin hindistan cevizini yayalım muhallebiyi dökelim ve soğuması için bekletelim.
  4. Diğer tarafta portakallı sosu için. 3 su bardağı portakal suyu ve un, nişasta, şeker birlikte yoğunlaşana kadar pişirelim.
  5. Soğumuş muhallebinin üzerine dökelim ve en az 2-3 saat bekletelim. İster rulo yada kareler halinde kesip portakallı kısımlar üst üste gelecek formda koyup servis edebilirsiniz afiyet olsun .

Saray Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Minik Pizza
Ekşili Taze Soğan Salatası
Kaymaklı Kalburabastı
Gözleme
Az Malzemeli Kaşarlı Simit Poğça (Kabartma Tozlu )
Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |