Saray Katmeri (Yalancı Lazanya)

Saray Katmeri (Yalancı Lazanya) Tanımı İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
Kıymalı iç harcı için;
- 400 gram dana kıyma
- 1 tane soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 tane yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yada 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Saray Katmeri (Yalancı Lazanya) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krep hamuru için materyalleri sırayla ekliyoruz.
- Yapışmaz tavaya birer kepçe dökerek önlü artlı pişiriyoruz. İnce olmasına dikkat ediyoruz. Daha yeterli olacaktır. Bende 5 adet krep çıktı.
- İç harcı için tavaya sıvı yağı alıp ince doğranmış soğan ve sarımsağı alalım ,pembeleşinceye kadar kavurun .
- Üzerine kıymayı ek edip uygunca pişsin .
- Ardından biberleri ekleyelim ve dirliği gidinceye kadar orta ara karıştıralım.
- Ardından salça ve baharatını ekleyelim.
- Beşamel sosu için; tereyağı ve sıvı yağını koyalım ,unu da ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurup üstüne sütü ekleyelim.
- Beşamel sostan iki kaşık kadar uygun bir kaba koyuyoruz, üstüne hazırladığımız krebi, tekrar üstüne az ölçüde beşamel sos koyuyoruz.
- Üstüne hazırladığımız kıymalı sostan ekliyoruz.
- Hazırladığımız kadar krep için her katta birebirini uyguluyoruz.
- Ben 5 katta da birebirini yaptım.
- Hazır olduktan sonra üzerine çokça kaşar peyniri rendeleyip 180 derecede kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz. Tanımımız hazır tüm yiyenlere afiyet olsun.
Saray Katmeri (Yalancı Lazanya) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
