Saray Helvası

Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 125 gram margarin yada tereyağ
  • 2 su bardağı pudra şekeri

Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel unumuzu yapışmaz tavamıza alıp orta ateşte en az 15 dk kokusu çıkana kadar kavuruyoruz rengi biraz dönmesi gerek.
  2. Daha sonra eritilmiş tereyağını ekliyoruz biraz karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra pudra şekerini de ekliyoruz ve yeterlice karıştırıyoruz, pudra şekeri top top olabilir siz dilerseniz eleyerek ve düzgünce ezerek topaklanmayı sarfiyata bilirsiniz.
  4. Daha sonra bir borcama aktararak bardak yardımı ile bastırarak sıkıştırın üzerini düzleyin ve dikkatlice kesin .
  5. Ben çikolata sosu ile süsledim siz isterseniz fındık fıstık yahut ceviz ile süsleyebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Glutensiz Makarna Salatası
Kalıpsız Elmalı Tart
Krem Şantili Islak Kek
İzmir Köfte
10 Adet Pamuk Poğaça
Hdabla | © 2025 |