Saray Helvası
Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı un
- 125 gram margarin yada tereyağ
- 2 su bardağı pudra şekeri
Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel unumuzu yapışmaz tavamıza alıp orta ateşte en az 15 dk kokusu çıkana kadar kavuruyoruz rengi biraz dönmesi gerek.
- Daha sonra eritilmiş tereyağını ekliyoruz biraz karıştırıyoruz.
- Daha sonra pudra şekerini de ekliyoruz ve yeterlice karıştırıyoruz, pudra şekeri top top olabilir siz dilerseniz eleyerek ve düzgünce ezerek topaklanmayı sarfiyata bilirsiniz.
- Daha sonra bir borcama aktararak bardak yardımı ile bastırarak sıkıştırın üzerini düzleyin ve dikkatlice kesin .
- Ben çikolata sosu ile süsledim siz isterseniz fındık fıstık yahut ceviz ile süsleyebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















