Saray Çorbası (Saraydan Gelen Lezzet)

Saray Çorbası (Saraydan Gelen Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk eti (kemiksiz)
  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı haşladığınız tavuğun suyu
  • 3 buçuk su bardağı içme suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 200 ml sıvı krema
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çay kaşığı pulbiber

Saray Çorbası (Saraydan Gelen Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Közlenmiş patlıcanları çok küçük doğrayın.
  2. Derin bir tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyun, yağ eridikten sonra unu koyup iki dakika kavurun.
  3. Sonra içme suyu ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın ortada bir karıştırarak kaynamaya bırakın.
  4. Kaynadıktan sonra süt ve kremayı ekleyin karıştırın .
  5. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  6. Kaynayınca didiklenmiş tavuk eti ve doğranmış patlıcanları ekleyip karıştırın.
  7. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın yeniden kaynayana kadar karıştırın kaynayınca 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın ocağın altını söndürün.
  8. Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyup akabinde yemeklik doğranmış kurusoğanı katıp soğanlar sararana kadar kavurun.
  9. Ardından pulbiber ekleyip karıştırın ocaktan alın ve çorbaya dökün.
  10. Soğanlı yağ ile karıştırdıktan sonra çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Saray Çorbası (Saraydan Gelen Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Baklava Güllaç
Kır Pidesi
Arpa Şehriye Pilavı
Mis Gibi Anne Köftesi
Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Kaymaklı Ve Cevizli Taze İncir Tatlısı
Hdabla | © 2025 |