Sandviç Poğaça Tarifi

Sandviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 7 su bardağı un

İçi için;

  • Domates
  • Salatalık
  • Marul
  • Maydanoz
  • Kaşar peynir(her çeşit olabilir)
  • Salam

Üstü için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Sandviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık süt ve ılık suyu bir kaba alalım üzerine mayayı ekleyip karıştıralım 5 dk dinlendirelim.
  2. Daha sonra şekeri ,tuzu,yumurta akını ,yağı ,unu ,kalan bütün gereçleri ekleyelim ve yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Üzerine bir poşet geçirip yarım saat 40 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamurumuz mayalanana kadar domatesi salatalığı doğrayalım marul ve maydanozu ayıklayıp hazırlayalım kaşar peyniri salamı ince ince keselim.
  5. Mayalanan hamurumuzu eşit kesimlere bölelim daha sonra sıvı yağ yardımı ile yuvarlak biçimde açalım.
  6. Önce ikiye sonra 4 e katlayarak tepsiye dizelim, bütün hamur bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
  7. Üzerine yumurta sürelim ve susam çörek atalım.
  8. Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika pişirelim (fırından fırına değişebilir).
  9. Pişen poğaçaların ortasına iç gereçlerini yerleştirip servis edebiliriz. Deneyen herkese afiyet olsun. 😇.

Sandviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Ispanaklı Börek
Galatasaray Kurabiyesi
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Venedik Poğaça
Yağ Yaktıran Sebze Çorbası
Makarna Böreği
Hdabla | © 2025 |