Sandviç Ekmeği (Pastane Ekmeği)

Sandviç Ekmeği (Pastane Ekmeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 50 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (akını içine koyup, sarısını dışına süreceğiz)
  • Yaklaşık 6-7 su bardağı un

Sandviç Ekmeği (Pastane Ekmeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını küçük bir tencere eritin. İçine sütü ekleyin. Mayayı aktive edecek bir sıcaklık istiyoruz. 40 ° hafif bir sıcaklık kâfi.
  2. Karıştırma kabına maya ve şekeri koyun. Üzerine tereyağ ve sütlü karışımı ekleyin. Kaşık yardımıyla şöyle bir karıştırıp 1-2 dk bekleyin.
  3. Yumurta akını bu adımda ekleyebilirsiniz. Akabinde un, tuz ve ılık suyu da ek edin. Yoğurun. Ele yapışan bir hamur elde edeceğiz.
  4. Yoğurma kabını streç ya da bir bez yardımıyla örtün. Hamur uzunluğu 2 kat kabarana kadar dinlendirin.
  5. Mayalanan hamuru bezelere ayırıp dilediğiniz biçimi verin. Tepsiye dizdiğiniz hamurları yarım saat daha dinlendirin.
  6. Sonra üzerine yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı kadar sütü karıştırıp sürün.
  7. 190° derece ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  8. Fırından çıkan sıcak ekmeklerin üzerine tereyağ sürebilirsiniz.

Sandviç Ekmeği (Pastane Ekmeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Kızartması
Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası
Dondurma Tadında Soğuk Pasta
Çikolatalı Çilekli Pasta
Sebzeli Mantarlı Bulgur Pilavı
Mini Boy Köstebek Pastası
Hdabla | © 2025 |