Sandviç Ekmeği (Pastane Ekmeği)
Sandviç Ekmeği (Pastane Ekmeği) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 50 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (akını içine koyup, sarısını dışına süreceğiz)
- Yaklaşık 6-7 su bardağı un
Sandviç Ekmeği (Pastane Ekmeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını küçük bir tencere eritin. İçine sütü ekleyin. Mayayı aktive edecek bir sıcaklık istiyoruz. 40 ° hafif bir sıcaklık kâfi.
- Karıştırma kabına maya ve şekeri koyun. Üzerine tereyağ ve sütlü karışımı ekleyin. Kaşık yardımıyla şöyle bir karıştırıp 1-2 dk bekleyin.
- Yumurta akını bu adımda ekleyebilirsiniz. Akabinde un, tuz ve ılık suyu da ek edin. Yoğurun. Ele yapışan bir hamur elde edeceğiz.
- Yoğurma kabını streç ya da bir bez yardımıyla örtün. Hamur uzunluğu 2 kat kabarana kadar dinlendirin.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıp dilediğiniz biçimi verin. Tepsiye dizdiğiniz hamurları yarım saat daha dinlendirin.
- Sonra üzerine yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı kadar sütü karıştırıp sürün.
- 190° derece ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak ekmeklerin üzerine tereyağ sürebilirsiniz.
Sandviç Ekmeği (Pastane Ekmeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








