Sandviç Ekmeği

Sandviç Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 500 gram un
  • 1 paket instant maya

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı süt

Sandviç Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp bekletiyoruz. En az 10 dakika beklemeli.
  2. Daha sonra içerisine yağ, yumurta ve unu ekleyip yoğuruyoruz.
  3. En son tuzunu da ekleyip ele az yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Üzerini kapatıp 1. 5 saat mayalandırıyoruz.
  5. Daha sonra hal verip tepside de yarım saat tepsi mayası yapıyoruz.
  6. Şekil verirken evvel bir beze yapıp onu dikdörtgen halde açıyoruz.
  7. Daha sonra kısa kenardan sarıp rulo yapıyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı ve 2 tatlı kaşığı sütü karışım yapıp sürüyoruz.
  9. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Fırından alınca nemli bezle örterseniz dışı yumuşak olur. Afiyet olsun 😋.

Sandviç Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Kuru Bamya
Tam Ölçülü Altın Pankek Tarifi
Yufkadan Hızlı Lahmacun
İzmir Bombası Tarifi
Şekersiz Puding (Diyete Uygun)
Un Helvası
Hdabla | © 2025 |