San Sebastian (Damakta Kalan Lezzet)

San Sebastian (Damakta Kalan Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram krem peynir
  • 400 gram labne
  • 200 gram krema
  • 5 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolu eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker

San Sebastian (Damakta Kalan Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına peynir, labne, toz şeker, un koyup mikserden 2-3 dakika kadar geçirelim.
  2. Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edelim yumurtaların hepsini ekledikten sonra 1-2 dakika düzgünce çırpalım.
  3. En son kremasını ve eritilmiş tereyağını koyup bu sefer spatulayla düzgünce karıştıralım mikserle çırpmayalım.
  4. Çemberli kalıbımızın içine yağlı kağıdımızı oturtalım harcımızın hepsini dökelim.
  5. 220 derecelik fırını evvel ısıtalım tatlımızı koyduktan sonra üzeri çok âlâ kızarınca fırından çıkarıp şöyle bir sallayalım pişmenin sonunda salladığımızda içi sıvı ve üzeri çok hoş kızarmış olursa hafif yanığa yakın tatlımız pişmiş demektir benim fırınım 40 dakikada bu ayarda pişirdi fırınlara nazaran değişiklik sağlayabilir lakin genelde 35 45 dakika ortası hoş pişiyor ona nazaran dikkatli olalım.
  6. Dinlendikten 3-4 saat sonra servis yapalım. Üzerine dilek eden meyve sosları çikolata sosu kullanabilir fakat sade olarak da çok lezzetli ve çok hoş afiyet sıhhat olsun 😋🤌🌸

Not:Bütün materyaller oda sıcaklığında olacak

San Sebastian (Damakta Kalan Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Browni Kek
Tonbalık Salatası
Anne Köftesi
Fırında Tavuklu Çöp Şiş
Sıkıcık Çorbası (Yöresel)
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır)
Hdabla | © 2025 |