San Sebastian Cheesecake
San Sebastian Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram labne peynir
- 200 gram krem peynir
- 2 paket krema ( 400 gram )
- 4 orta uzunluk yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
- 1 su bardağı şeker (250 ml)
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
San Sebastian Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Başlamadan evvel şunu belirteyim kullandığınız bütün materyaller oda sıcaklığında olmalı.
- İlk olarak şekeri, krem ve labne peynirleri derin bir kapta, şeker büsbütün eriyene kadar çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
- İlk yumurtayı ekleyin ve birkaç dakika çırpın.
- Sonra ikinci yumurtayı ekleyin ve yeniden birkaç dakika daha çırpın.
- Sonra üçüncü yumurtayı ekleyip çırpın ve son yumurtayı da ekleyip çırptıktan sonra vanilya ile birlikte 1 kaşık unu azar azar ekleyerek çarpmaya devam edin.
- En son kremayı ekleyin ve birkaç dakika daha çırpın.
- Kelepçeli kalıbınıza yağlı kağıt yerleştirdikten sonra içine, hazırladığınız karışımı dökün ve evvelden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kahverengi olana kadar pişirin (40-50 dk).
- Pişen cheesecakei fırından yavaşça çıkartın.
- Kabaran ve biraz da sallanan bir kıvamı olacaktır. Fırından çıkan cheesecaki ılıdıktan sonra dolaba kaldırın ve birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
San Sebastian Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








