San Sebastian Cheescake
San Sebastian Cheescake Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram labne
- 2 paket süt kreması ( 400 gram )
- 1,5 su bardağı şeker
- 5 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çimdik tuz
Çikolata sos için:
- 100gr sütlü çikolata
- 50 gram bitter çikolata
- 1 paket süt kreması (200 gram )
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Bir çimdik tuz
San Sebastian Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceden fırın alt üst fansız ayarda 200°c de ısıtılır.
- Kelepçeli kalıbın hem altına hem de kenarına gelecek biçimde iki tane yağlı kağıdı buruşturup seriyoruz.
- Yağlı kağıt kalıbın dışına taşabilir.
- Krem peynir bir kaba alınır ve pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Şeker eklenir ve eriyene kadar biraz daha çırpılır.
- Yumurtalar teker teker ilave edilir ve çırpılır.
- Süt kreması da ek edililerek çırpılır.
- En son un, nişasta ve tuz da ek edililerek düzgünce çırpılır.
- Hazır olan harç kelepçeli kalıba dökülür ve kabarcık kalmaması için tezgaha vurulur.
- 200 °c’de ısıtılmış fırında 35-40 dk denetimli pişirilir.
- Fırından çıkınca oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir.
- Oda sıcaklığına gelen cheescake ezilir az 4-5 saat ( tercihen bir gece ) buzdolabında bekletilir.
- Çikolata sos için süt kreması ısıtılır.
- Ocaktan alınır ve parçaladığımız çikolata ek edilir, eriyene kadar karıştırılır.
- Tereyağı ve tuz da ek edililerek karıştırılırmaya devam edilir.
- Buzdolabında dinlenen cheescake dilimlenir ve çikolata sos ile sevis edilir. Afiyet olsun.
San Sebastian Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















