San Sebastian

San Sebastian Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram taze peynir (tuzsuz olacak)
  • 200 gram labne
  • 200 gram krema yağlı
  • 100 gram toz şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı un (tepeleme değil)
  • 3 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 buçuk yemek kaşığı un

San Sebastian Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 220°c üst-alt fanlı ayarda ısıtmaya başlayın.
  2. 16-18 cm çapında kelepçeli kalıp kullanın.
  3. Kalıbın tabanına ve kenarlarına yağlı kâğıdı çokça serin (kenarlardan taşsın).
  4. Taze peyniri bir rondodan geçirin yahut tel süzgeçten ezerek pürüzsüzleştirin.
  5. Labne ve taze peyniri birlikte bir kaba alın, mikserle homojen olana kadar çırpın.
  6. Şekeri ve vanilyayı ekleyin, çırpmaya devam edin.
  7. Yumurtaları teker teker ekleyerek her seferinde düşük zamanda çırpın.
  8. Kremayı dökün, akabinde unu eleyerek karışıma katın. Kıvam çok sıvı olmalı fakat pürüzsüz.
  9. Kalıba dökün, birkaç kere tezgaha vurun.
  10. 220°c’de 25-30 dakika pişirin.
  11. Üzeri güzelce kahverengileşecek, ortası hafif sallanıyor olacak.
  12. Fırının kapağını hafif açık bırak 1 saat bekletin, bekletmezseniz üstü çatlar bi gece dolapta dinlendirin. Afiyet olsun.

San Sebastian Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tırnak Pide
Kuru Biber Patlıcan Dolması
Fırında Bütün Tavuk
Normal Tencerede Etli Kuru Fasulye
Kandil Simidi (25adet)
Anne Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |