Şambali

Şambali Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket irmik (500gr)
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4.5 su bardağı su
Şambali Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller karıştırılıp hamur hazırlanır ve fırın kabına yaydırılır.
- Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürülür.
- Hamura kesikler atılarak 1 saat dinlendirilir.
- Şerbet hazırlanır ve 10 dakika kaynatılır. Soğutulur.
- Sıcak fırında 150 derecede 30 dakika 180 derecede 30 dakika pişirilir.
- Fırından çıkınca 2 dakika bekletilip şerbet dökülür.
- Bir gece bekletilerek servis edilir.
Şambali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








