Şambali

Şambali Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket irmik (500gr)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su

Şambali Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller karıştırılıp hamur hazırlanır ve fırın kabına yaydırılır.
  2. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürülür.
  3. Hamura kesikler atılarak 1 saat dinlendirilir.
  4. Şerbet hazırlanır ve 10 dakika kaynatılır. Soğutulur.
  5. Sıcak fırında 150 derecede 30 dakika 180 derecede 30 dakika pişirilir.
  6. Fırından çıkınca 2 dakika bekletilip şerbet dökülür.
  7. Bir gece bekletilerek servis edilir.

Şambali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yeşil Mercimekli Nohutlu Erişteli Çorba
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doyurucu Akşam Çorbası (+6 Ay)
Şalgamlı Kuskus Salata
Kolay Un Kurabiyesi
Damla Çikolatalı Kurabiye
Elmalı Kek Birde Böyle Deneyin
Sahur İçin Sıcak Poğaça
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.