Şambali

Şambali Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket irmik (500gr)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su

Şambali Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller karıştırılıp hamur hazırlanır ve fırın kabına yaydırılır.
  2. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürülür.
  3. Hamura kesikler atılarak 1 saat dinlendirilir.
  4. Şerbet hazırlanır ve 10 dakika kaynatılır. Soğutulur.
  5. Sıcak fırında 150 derecede 30 dakika 180 derecede 30 dakika pişirilir.
  6. Fırından çıkınca 2 dakika bekletilip şerbet dökülür.
  7. Bir gece bekletilerek servis edilir.

Şambali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinç Pilavı
Çiğ Köfte Tarifi (Etsiz)
Tam Tutan Şekerpare Tarifi
Fıstıklı Bomba
Asla Kurumayan Mercimekli Köfte
Peynirli Buzluk Böreği
Hdabla | © 2025 |