Şam Tatlısı Tarifi

Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 su bardağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 pk vanilin
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 – 3 damla limon suyu

Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; şeker, yoğurt ve sıvı yağı yoğurma kabına alıp güzelce çırpıyoruz.
  2. Sonra irmik, vanilin ve karbonatı da alıp tekrar güzelce çırpıyoruz.
  3. En son azar azar ununu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  4. Yağladığımız borcama hamuru döküp güzelce yayıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli formda pişiriyoruz.
  6. Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz ve limon suyunu da koyup 2-3 dk kaynatıyoruz.
  7. Fırından çıkarttığımız şam tatlısını 5 dk sonra kesip şerbetini koyuyoruz ve 2-3 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun:) :).

Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahmacun Yanı Yeşillik Tabağı
Hamsi Tava
Muzlu Cookie
Döner Sandviç
Dana Dili Rosto
Katmer Poğaça (Börek)
Hdabla | © 2025 |