Şam Tatlısı

Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 dolu çay kaşığı karbonat
  • Tarçın
  • Pekmez

Üzeri için;

  • Antep fıstığı ( yer fıstığı, fındık hangisi varsa kullanabilirsiniz)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İrmik, şeker ve karbonatı karıştırmak için uygun bir kaba alıp güzelce karıştırın sütü üzerine döküp kaşıkla karıştırın.
  2. Hamur üzere olmayacak tane tane kalacak biçimde karıştırın.
  3. Tepsimizin tabanına pekmez sürün ve harcın yarısını tepsiye yayıp kaşıkla düzleştirin ve üzerine tarçın serpin.
  4. Kalan yarısını da üzerine yayın ve tekrar kaşıkla düzleyin.
  5. Daha sonra dilimleyip üzerine fıstıklarını yerleştirip üzerini sarıp en az 2 saat bu biçimde bekletin.
  6. Şerbet materyalleri ocağa alın ve 10-15 dk kadar kaytın ve soğumaya bırakın.
  7. 2 saat sonunda 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  8. Fırından alın ve 2 dk bekleyin ve sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp dinlenmeye bırakın.
  9. İyice dinlenen tatlıyı servis edin afiyet olsun 🤗💐.

Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kek (Yaş Pasta Tadında)
Yufkadan Hızlı Lahmacun
Su Muhallebisi
Sebzeli Kıymalı Muhteşem Börek
Hurmalı Kek (Şekersiz)
Hurma Topları
Hdabla | © 2025 |