Şam Tatlısı

Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 dolu çay kaşığı karbonat
- Tarçın
- Pekmez
Üzeri için;
- Antep fıstığı ( yer fıstığı, fındık hangisi varsa kullanabilirsiniz)
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İrmik, şeker ve karbonatı karıştırmak için uygun bir kaba alıp güzelce karıştırın sütü üzerine döküp kaşıkla karıştırın.
- Hamur üzere olmayacak tane tane kalacak biçimde karıştırın.
- Tepsimizin tabanına pekmez sürün ve harcın yarısını tepsiye yayıp kaşıkla düzleştirin ve üzerine tarçın serpin.
- Kalan yarısını da üzerine yayın ve tekrar kaşıkla düzleyin.
- Daha sonra dilimleyip üzerine fıstıklarını yerleştirip üzerini sarıp en az 2 saat bu biçimde bekletin.
- Şerbet materyalleri ocağa alın ve 10-15 dk kadar kaytın ve soğumaya bırakın.
- 2 saat sonunda 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından alın ve 2 dk bekleyin ve sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp dinlenmeye bırakın.
- İyice dinlenen tatlıyı servis edin afiyet olsun 🤗💐.
Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









