Salsa Sosu Fajita (Yanında Makarna)

Salsa Sosu Fajita (Yanında Makarna) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk eti (julien doğranmış)
- 4-5 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 500 gram çubuk makarna
Sebzeler;
- 1 adet kırmızı kapya biber ( julien doğranmış)
- 1 adet sarı kapya biber (julien)
- 1 adet yeşil kapya biber (julien)
- 2 adet kırmızı, beyaz soğan (julien)
Salsa sosu için ;
- 2 adet acı sivri biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 su bardağı domates püresi
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Şeker
Salsa Sosu Fajita (Yanında Makarna) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklara sarımsak, kırmızı toz biber, zeytinyağı ekleyip karıştırın.
- Kızgın tavaya tavukları ekleyin soteleyin.
- Pişirdiğiniz tavukları kenara alın.
- Sebzeleri ekleyin (kırmızı, sarı, yeşil biber ve soğanlar) ve yumuşayana kadar pişirin.
- Salsa sosu için, sivri biber, kırmızı kapya biber ve kırmızı soğanları robotta doğrayın.
- Bir tavada ince doğranmış sivri biber, soğan ve kapya biberleri soteleyin.
- Üzerine domates püresi, salça, ve baharatları ekleyin.
- Karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirmeye devam edin.
- Pişen tavukları ve zerzevatları birbirine karıştırın.
- Makarna haşlanıp süzüldükten sonra servis tabağına alın.
- Üzerine fajita ekleyin. E
- n son salsa sosu ekleyip servis edin afiyet olsun!.
Salsa Sosu Fajita (Yanında Makarna) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









