Şalgam Dolması

Şalgam Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet şalgam

Kıymalı harç için;

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı köftelik bulgur (toplamda ikisi yarım su bardağından biraz fazla oluyor)
  • 1 adet soğan
  • 5-6 kol maydanoz
  • Nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı kaşığı salça

Salçalı su için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Şalgam Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şalgamlarımızı ince ince doğrayıp,kaynar suda 10 dakika kadar haşlayalım.
  2. İç harçımız için uygun kaba kıyma,bulgur,pirinç,soğan,maydanoz,baharat,tuz ve salçayı alarak güzelce yoğuralım.
  3. Haşlanan şalgamlarımızı süzüp çabucak soğuk suya tutalım.
  4. Şalgamlarımızla iç harçımızı buluşturalım.
  5. Tencerede salçalı suyumuzu yapalım.
  6. Yağda salçamızı kavurup suyunu ve tuzunu ekleyelim.
  7. Kaynayınca altını kapatıp şalgamlarımızın üstüne dökelim.
  8. Üzerine tabak koyarak ocakta pişirelim.
  9. Üzerine tercihe nazaran yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.

Şalgam Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Latte Yapımı
Kabak Tatlısı
Leblebili Kurabiye
Roka Salatası
Beyaz Çikolatalı Dubai Çikolatası
Gaygana
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet