Şalgam Dolması

Şalgam Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet şalgam
Kıymalı harç için;
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 3 yemek kaşığı köftelik bulgur (toplamda ikisi yarım su bardağından biraz fazla oluyor)
- 1 adet soğan
- 5-6 kol maydanoz
- Nane
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı kaşığı salça
Salçalı su için;
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Tuz
Şalgam Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şalgamlarımızı ince ince doğrayıp,kaynar suda 10 dakika kadar haşlayalım.
- İç harçımız için uygun kaba kıyma,bulgur,pirinç,soğan,maydanoz,baharat,tuz ve salçayı alarak güzelce yoğuralım.
- Haşlanan şalgamlarımızı süzüp çabucak soğuk suya tutalım.
- Şalgamlarımızla iç harçımızı buluşturalım.
- Tencerede salçalı suyumuzu yapalım.
- Yağda salçamızı kavurup suyunu ve tuzunu ekleyelim.
- Kaynayınca altını kapatıp şalgamlarımızın üstüne dökelim.
- Üzerine tabak koyarak ocakta pişirelim.
- Üzerine tercihe nazaran yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.
Şalgam Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





