Salçasız, Kolay Mercimek Çorbası

Salçasız, Kolay Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet patates (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı tuz (kendinize göre)
  • 1,5 yemek kaşığı kemik suyu (isteğe bağlı)

Salçasız, Kolay Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk başta bir adet soğanı rendeleyip tencereye koyuyoruz ve yarım yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz, soğanlarımız pişerken patatesimizi rendeliyoruz, akabinde rendelenmiş patatesi tencereye ekliyoruz, kırmızı mercimeği bir kapta yıkayıp suyunu süzüyoruz, k. Mercimeği tencereye ekliyoruz.
  2. 4 su bardağı suyu tencereye ekliyoruz ve isteğe bağlı 1,5 yemek kaşığı kemik suyu ekliyoruz, akabinde 1,5 çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz, daha sonra beklemeye bırakıyoruz, ocağın altını kısında taşmasın😋

Salçasız, Kolay Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Midye Tatlısı
Doğum Günü Menüsü
Tulum Peynirinden Krem Peynir Yapılışı
Kahvaltılık Börek
5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı
Karnıyarık Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |