Salçalı Yoğurtlu Mantı Tarifi

Salçalı Yoğurtlu Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır kayseri mantısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Salçalı Yoğurtlu Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye sıvı yağı ve tereyağı alın, erdikten sonra salçayı ek edip bir ölçü kavurun suyu ek edip, su kaynamaya başlayınca mantıları ve tuzu ek edip, mantılar pişip, suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Servis tabağına alın, soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt karışımını dökün.
  3. En son üzerine nene ile servis yapın afiyet olsun.

Salçalı Yoğurtlu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Taze Fasulye
Sakız Gibi İrmik Helvası
Mozaik Pasta
Nefis Pırasa Tarifi
Yoğurtlu Patates Salatası (Videolu)
Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır? (Gaziantep)
Hdabla | © 2025 |