Salçalı Yaprak Sarma

Salçalı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Sıcak su
  • Zeytinyağ

Salçalı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağını dökün, ince doğradığımız soğanları ek edin, hafif kavurunca ince doğradığımız yeşil biberi de ek edin, biraz daha kavrulsun.
  2. Sonra salçayı ek edin, kavrulan salçanın içine de yıkadığımız pirinç ve bulguru da ek edip uygunca karıştırıyoruz.
  3. Kabuğu soyulmuş ince doğradığımız domatesti ve baharatları da içine atıp sıcak su ek edip hafif pişmeye yakın bırakıyoruz.
  4. Yerken baharatların hepsinin tadını alacak halde atıyoruz.
  5. Ocağın altını kapatıp ince doğranmış maydanozu ek edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Soğuyan iç harcını yaprak ile birleştirip sararak tencereye dizerek üzerine suyunu ekleyip pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Salçalı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aşırı Kolay Yaş Pasta
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Sadece Mercimekle)
Portakal Pelteli Muhallebi
Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek
Sade Kakaolu Kek
Soslu Patates Kızartması
Hdabla | © 2025 |