Salçalı Soğanlı Nohutlu Pirinç Pilavı
Salçalı Soğanlı Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Salçalı Soğanlı Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye zeytinyağı konulur.
- Yemeklik doğranan soğan atılıp kavrulur.
- Üstüne pirinç ve nohut eklenerek birkaç tıp çevrilir sonra salçası ve tuzu eklenir.
- Pirinçinizin ne kadar su aldigini biliyorsanız ona nazaran kaynar suyu da eklenip karıştırılır.
- Çok az karabiber de eklenip kapak kapatılır.
- Kaynamaya çıkınca altı kısılır suyunu çekene kadar pişirilir.
- Suyu çeken pilav üstüne pak bir havlu kapatılıp kapak kapatılır.
- 10-15 dk dinlendirilir servis edilir.
Salçalı Soğanlı Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














