Salçalı Salam/sosis
Salçalı Salam/sosis Tanımı İçin Malzemeler
- 12-16 dilim salam (jülyen doğra yahut üçgen kes)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz şeker (ya da 1/2 (yarım) çay kaşığı bal)
- 1/4 (çeyrek) diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı ancak önerilir)
- 1 çay bardağı sıcak su
Son dokunuş için:
- 1 damla limon suyu + 1 fiske kekik
Salçalı Salam/sosis Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavayı ocağa koy, hiç yağ eklemeden salamları kuru tavada 2 dakika çevir. Aamaç dışı hafif kızarsın, aroması artsın.
- Tereyağını ve zeytinyağını ekle. Salamlarla birlikte 1-2 dakika kavurmaya devam et.
- 1 yemek kaşığı salçayı ekle. Birebir anda pul biber, karabiber, kekik ve ezilmiş sarımsağı da kat. Salçayı baharatla birlikte kavurmak aromayı patlatır. 1 dakika kavur.
- Salçanın ekşiliğini dengelemek için 1 çay kaşığı şeker (veya bal) kat.
- 1 çay bardağı sıcak suyu ekle, karıştır (sos kıvamına gelecek. Ne çorba üzere ne çok koyu) Kapağını kapat, pişir. Ocağı kısık ateşe al, kapağını kapat, 4-5 dakika pişir.
- Final dokunuşu; ocağın altını kapatmadan çabucak evvel:. 1 damla limon suyu sık. Üzerine 1 fiske kekik serpiştir.
Salçalı Salam/sosis Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






