Salçalı Makarna Tarifi

Salçalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram (yarım paket) makarna
  • Pişirmek için 2 3 litre kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1,5-2 yemek kaşığı domates salçası
  • İsteğe bağlı yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz pul biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Domates konservesinden orta uzunluk kavanozun yarısı kadar
  • 6 -7 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı

Salçalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak makarnayı haşlayın yani pişirin .
  2. Sonra ne vakit servis edecekseniz o vakit soslayın isterseniz erkenden de soslayabilirsiniz.
  3. Farklı bir tencerede yağı ve salçayı biraz kavurun ,üzerine domates konservesi de ekleyin ve baharatları ekleyin.
  4. 4 -5 dakika güzelcene pişirin ,üzerine makarnayı da ekleyin ,2 -3 dakika da o denli karıştırarak pişirin ve servise hazır .

Şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊.

Salçalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Peynirli Börek
Browni Tadında Kurabiye
Sarımsaklı Ekmek
Limon Budino
Ağızda Dağılan Kurabiye
Fırında Püreli Somon
Hdabla | © 2025 |