Salçalı Makarna Tarifi
Salçalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram (yarım paket) makarna
- Pişirmek için 2 3 litre kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1,5-2 yemek kaşığı domates salçası
- İsteğe bağlı yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz pul biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Domates konservesinden orta uzunluk kavanozun yarısı kadar
- 6 -7 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
Salçalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak makarnayı haşlayın yani pişirin .
- Sonra ne vakit servis edecekseniz o vakit soslayın isterseniz erkenden de soslayabilirsiniz.
- Farklı bir tencerede yağı ve salçayı biraz kavurun ,üzerine domates konservesi de ekleyin ve baharatları ekleyin.
- 4 -5 dakika güzelcene pişirin ,üzerine makarnayı da ekleyin ,2 -3 dakika da o denli karıştırarak pişirin ve servise hazır .
Şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊.
Salçalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






