Salçalı Makarna

Salçalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Salçalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı haşlamak için uygun bir tencereye kâfi ölçüde su alarak kaynatalım.
  2. Su kaynadıktan sonra tuz ve sıvı yağ ekleyerek spagettileri suyun içine alalım. Dilerseniz bu tanımı farklı gereçler kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
  3. Spagettiler istediğimiz kıvamda piştikten sonra suyunu süzelim. Spagettinin kalınlığına nazaran önerilen pişme mühleti paket üzerinde yer alıyor. Benim kullandığım makarnanın üzerinde pişirme mühleti 9 dakika olarak yazıyordu, siz kendi makarnanıza nazaran pişirebilirsiniz. Olağan ki yeniden de denetim ederek sevdiğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alabilirsiniz.
  4. Spagettileri süzgece aktardıktan sonra boşalan tencereye sıvı yağ, biber – domates salçası ve naneyi alalım, birkaç dakika kavuralım. Dilerseniz haşlama suyundan 1 kepçe kadar ayırarak hazırladığınız bu sosa ek edebilirsiniz.
  5. Ardından spagettileri tencereye ek ederek karıştıralım ve artık sunum yapabilirsiniz. 《afiyet olsun》

Salçalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Güllaç
Kuru Domatesli Kuru Fasülye
Cevizli Romlu Kurabiye
Buz Gibi Çilek Şerbeti
Şekersiz Reyhan İçeceği
Kıymalı Beşamelli Patlıcan
Hdabla | © 2025 |