Salçalı Çörek

Salçalı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker

Arası için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Salçalı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için olan bütün materyalleri karıştırın yoğurun ,ardından hamurun üzerini örtüp 1 saat sıcak bi yerde bekletin.
  2. Bu ortada salçalı sosu hazırlayın, salça, tereyağı ,tuz, karabiber ve kekik karıştırın.
  3. Hamurun mayası geldikten sonra hamuru hafif unlanmış tezgahda 1 santim kalınlığında olacak formda dikdörtgen açın.
  4. Ardından salçalı sosu her tarafına sürün.
  5. Sonra uzun kenarından rulo formunda sarın.
  6. Ardından hamuru 4 parmak eninde kesin sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
  7. Ardından üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp tekrar tepsi mayası için üzerini örtüp 1 saat bekletin.
  8. Sonra 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Salçalı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Tatlı Çörek Tarifi
Mermer Kek
Kahke
Patatesli Bayram Kısırı
Bisküvili Muhallebili Pasta
Patates Püre Eşliğinde Fırında Soğanlı Köfte
Hdabla | © 2025 |