Salatalık Turşusu
Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg turşuluk salatalık
- 10-12 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- Yarım çay bardağı sirke
- Sıcak su
Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle salatalıklar güzelce yıkanır salataların iki başı kesilir.
- Yarım kg luk kavanoza 4-5 adet sarımsak koyulur ,üzerine salatalıklar dizilir, yarım çay kaşığı limon tuzu ,1 çay kaşığı kaya tuzu ,1 tatlı kaşığı toz şeker ,yarım çay bardağı sirke koyulur .
- Üzerine kaynar su dökülür ağız kısmına 1 cm kalana kadar kapak düzgünce oturtulup sıkıca kapanır.
- 2-3 sefer alt üst çevirip karışması sağlanır aksi bir biçimde 4-5 saat bekletilir (bu süreç vakumlanması için) sonra düz hale getirilir 1 hafta içinde turşumuz hazır afiyet olsun.
Dip not; limon tuzu, kaya tuzu sirke şeker yarım kg kavanoz için dir her kavanoz için birebir ölçü.
Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











