Salatalık Turşusu

Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg turşuluk salatalık
  • 10-12 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Sıcak su

Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle salatalıklar güzelce yıkanır salataların iki başı kesilir.
  2. Yarım kg luk kavanoza 4-5 adet sarımsak koyulur ,üzerine salatalıklar dizilir, yarım çay kaşığı limon tuzu ,1 çay kaşığı kaya tuzu ,1 tatlı kaşığı toz şeker ,yarım çay bardağı sirke koyulur .
  3. Üzerine kaynar su dökülür ağız kısmına 1 cm kalana kadar kapak düzgünce oturtulup sıkıca kapanır.
  4. 2-3 sefer alt üst çevirip karışması sağlanır aksi bir biçimde 4-5 saat bekletilir (bu süreç vakumlanması için) sonra düz hale getirilir 1 hafta içinde turşumuz hazır afiyet olsun.

Dip not; limon tuzu, kaya tuzu sirke şeker yarım kg kavanoz için dir her kavanoz için birebir ölçü.

Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kefirli Pamuk Poğaça
Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor )
Baharatlı Diyet Kraker / Kurabiye
Yalancı Su Böreği
Meşhur Malatya Kiraz Yaprağı Köftesi
Bebeğimin Kahvaltısı
Hdabla | © 2025 |