Salatalık Turşusu

Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

1.5 kavanoz için:

  • 750 gr kornişon salatalık
  • 10 -15 adet kıl biber
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 10- 15 adet limon tuzu
  • Kaynar su
  • 1 büyük olgun domates(isteğe bağlı acı biber)
  • 20 adet sarımsak

Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemelerimizi hoş bir halde 5 -6 sefer yıkayalım.
  2. Turşu suyumuz berrak olsun.
  3. Bütün materyallerimizi kürdan,iğne yada bıçak yardımıyla delelim.
  4. Kavanozun en alt kısmına yarım domatesi büyük dilimler formda doğrayalım acı biber koyacaksınız acı biberde ekleyebilirsiniz.
  5. 10 sarımsağımızı dövülmüş biçimde alt kısmına koyalım ,ardından yeşil biberler salatalık dizelim.
  6. Üzerine tekrar yeşil biber ve orta kısıma başka 10 sarımsağı koyalım.
  7. Tüm gereçleri kavanoza yerleştiriyoruz.
  8. En son adımda tuzumuzu ve limon tuzumuzu ekliyoruz, en değerlisi üzerini kapatacak biçimde kaynar su ekliyoruz.
  9. Kaynar su kıtır çıtır olmasını sağlıyor.
  10. Domateste suyunun aromasını hoş yapıyor.

Not ;bu süreç cam kavanoz içindir. Plastikte olmaz,turşumuzu sıkıca kapatalım serin bir yerde saklayalım yiyenlere afiyet şifa olsun😊.

Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancar Salatası
Portakallı Kurabiye
Gofret Tadında Yulaf Lapası
Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü)
San Sebastian
Kıyır Kıyır Malzemesiz 4 Dörtlük Kurabiye
Hdabla | © 2025 |