Salatalık Turşusu
Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1.5 kavanoz için:
- 750 gr kornişon salatalık
- 10 -15 adet kıl biber
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- Yarım çay bardağı sirke
- 10- 15 adet limon tuzu
- Kaynar su
- 1 büyük olgun domates(isteğe bağlı acı biber)
- 20 adet sarımsak
Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemelerimizi hoş bir halde 5 -6 sefer yıkayalım.
- Turşu suyumuz berrak olsun.
- Bütün materyallerimizi kürdan,iğne yada bıçak yardımıyla delelim.
- Kavanozun en alt kısmına yarım domatesi büyük dilimler formda doğrayalım acı biber koyacaksınız acı biberde ekleyebilirsiniz.
- 10 sarımsağımızı dövülmüş biçimde alt kısmına koyalım ,ardından yeşil biberler salatalık dizelim.
- Üzerine tekrar yeşil biber ve orta kısıma başka 10 sarımsağı koyalım.
- Tüm gereçleri kavanoza yerleştiriyoruz.
- En son adımda tuzumuzu ve limon tuzumuzu ekliyoruz, en değerlisi üzerini kapatacak biçimde kaynar su ekliyoruz.
- Kaynar su kıtır çıtır olmasını sağlıyor.
- Domateste suyunun aromasını hoş yapıyor.
Not ;bu süreç cam kavanoz içindir. Plastikte olmaz,turşumuzu sıkıca kapatalım serin bir yerde saklayalım yiyenlere afiyet şifa olsun😊.
Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







