Şakşuka
Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 5 adet patates
- 1 kg çarliston biber
Sosu için;
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- İsteğe nazaran tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Az sıvı yağ kavurmak için
Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik patlıcanlar soyulur doğranır küp küp tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile suyunu alınca kızartma tenceresinde kızartılır.
- Biberler yıkanır doğranır birebir form küçük küçük keserek kızartılır.
- Patatesler soyulur yıkanır suyu alınır küp küp küçük doğranıp kızartılır.
- Hepsi bir ortaya geniş bir kapta harmanlanır.
- Sosun üretimi; Az sıvı yağ konur domatesler rende olur ve biraz kavuralım,sarımsak doğranıp eklenir ve kavurulur.
- Domates salçası ,tuz,şeker,karabiber konur kavrulmaya devam eder.
- En son suyunu çekip kıvam alınca sirke koyulur ve en fazla 1 dk kaynatılır fazla olursa asit üzere tadını bozar dakikayı geçirmeyin.
- Sos hazır olduktan sonra kızartma servis tabağına alınır karıştırılır ve sos üzerine sıcak iken dökülüp yayılır.
Afiyet olsun, ben bu form yapıp soğutup kilitli poşet ile dondurucuya atıp kışın yemeklerin yanına yahut akşam yemeği olarak çıkartıyorum. Çözülmesini acil ise mikrodalga da acil değilse sabahtan çıkartıp kendi halinde çözdürüyorum.
Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












