Saksı Kebabı
Saksı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kuş başı et
- 3adet bostan patlıcanı
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber(isteğe göre)
- 1 adet domates
- Tuz
- Toz biber
- Karabiber
- 1 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
Sosu için;
- Yarım kaşık salça
- Su
- Tuz
- Çok az yağ
Saksı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak etimizi düdüklü de haşlanması için ocağa alalım daha sonra patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye bölüyoruz.
- İçini oyup tuzlu suda biraz bekletiyoruz ,içini oyarken ince olmasına dikkat edelim, daha sonra patlıcanları kızartıyoruz.
- Haşlanmış olan etimizin suyunu süzüp uygun bir tencereye alıyoruz, sıvı yağ koyup biraz kavuruyoruz, içine yemeklik doğradığımız soğanı ,sarımsağı ekliyoruz.
- Biraz karıştırıp biberleri ekliyoruz ,salçayı koyup karıştırıyoruz, sonra domatesleri ve baharatları ekliyoruz ,biraz bekledikten sonra bir bardak su koyup pişiriyoruz etimiz suyunu çekince ocaktan alıyoruz.
- Kızarttığımız patlıcanları borcama alalım içine harcımızdan doldurup dizelim üzerine hazırladıĞımız sosu döküp 180 derecelik fırına verelim orta ara denetim ederek pişirelim afiyet olsun 😊.
Saksı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










