Sakallı Poğaçanın Poğaçası

Sakallı Poğaçanın Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılacak)
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Sakallı Poğaçanın Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine ılık süt, maya ve şeker koyup karıştırın.
  2. Üzerini kapatıp 10 dk. Mayalanmasını bekleyin.
  3. Üzerine sıvı yağ, yumurta akı, yoğurt ve tuz ekleyip karıştırın.
  4. Yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Kabın üzerini streç sinema kapatarak sıcak bir ortamda 45 dk. Mayalandırın.
  6. Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopararak yuvarlayıp yağlı kağıda dizin.
  7. 20 dk dizdiğiniz hamurları tepsi mayası yapın.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede 45 dk pişirin.

Afiyet olsun🥰

Sakallı Poğaçanın Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şerbetli Dolgulu Tatlı (Videolu)
Lahana Dolmasını Birde Böyle Deneyin
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
Baton Mozaik Kek
Çikolatalı Yaz Pastası
Makarna – Fesleğenli Domates Sos, Sarımsak Ve Parmesan
Hdabla | © 2025 |