Sakallı Poğaçanın Poğaçası

Sakallı Poğaçanın Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılacak)
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Sakallı Poğaçanın Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine ılık süt, maya ve şeker koyup karıştırın.
- Üzerini kapatıp 10 dk. Mayalanmasını bekleyin.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta akı, yoğurt ve tuz ekleyip karıştırın.
- Yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur elde edin.
- Kabın üzerini streç sinema kapatarak sıcak bir ortamda 45 dk. Mayalandırın.
- Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopararak yuvarlayıp yağlı kağıda dizin.
- 20 dk dizdiğiniz hamurları tepsi mayası yapın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede 45 dk pişirin.
Afiyet olsun🥰
Sakallı Poğaçanın Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


