Sakallı Poğaça

Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı taze yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından az şeker
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne )
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 su bardağı un
  • Labne

Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, yağ, yumurta beyazı, un ve kabartma tozu karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Un ölçüsü markaya nazaran değişebilir azar azar ek edilmelidir.
  3. Hamur dan küçük kesimler alınarak yuvarlanır üstüne yumurta sarısı sürülerek 180 derece de 15 -20 dk da pişirilir.
  4. Yıkanan maydanozlar ince ince doğranır.
  5. Poğaçalar soğuyunca kenarlarından küçük kesiyle yarıya kadar kesilir.
  6. Tam ikiye ayırmadan kesilen yere biraz dışına taşırarak labne sürülür ve doğranan maydanozlara batırarak maydanozun yapışması sağlanır. Afiyet olsun 🙏🏼.

Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu Tarifi (Tart Kalıbında)
Diyet Kurabiye
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte
Sütlü Brokoli Çorbası
Fırında Kuzu Etli Mantar Tava
Siyez Unlu Mayalı Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet