Sakallı Poğaça

Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı taze yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığından az şeker
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne )
- Bir tutam maydanoz
- 2 su bardağı un
- Labne
Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, yağ, yumurta beyazı, un ve kabartma tozu karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Un ölçüsü markaya nazaran değişebilir azar azar ek edilmelidir.
- Hamur dan küçük kesimler alınarak yuvarlanır üstüne yumurta sarısı sürülerek 180 derece de 15 -20 dk da pişirilir.
- Yıkanan maydanozlar ince ince doğranır.
- Poğaçalar soğuyunca kenarlarından küçük kesiyle yarıya kadar kesilir.
- Tam ikiye ayırmadan kesilen yere biraz dışına taşırarak labne sürülür ve doğranan maydanozlara batırarak maydanozun yapışması sağlanır. Afiyet olsun 🙏🏼.
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



